Bare start med at skrive...
Teknologier

Digitalt landbrug: Det næste digitale vækstområde

Udgivet 2 november, 2022

Med en verden plaget og præget af konflikter, forurening og tørke, er optimering af landbrug og bæredygtighed mere nødvendigt end nogensinde. Digitalt landbrug kan være løsningen, og et gigantisk vækstområde for IT- og digitale virksomheder, skriver Kenneth Hallingskov, Managing Director i WaveAccess Nordics, i denne klumme til ITWatch.

At optimere og gøre tingene bedre, mere effektivt, mere miljørigtigt og økonomisk optimeret kræver datadrevet indsigt. Det er ikke nok at gætte sig frem. Og databaseret landbrug er fremtiden  for ikke at sige nutiden. Kort sagt er fakta og data, alfa og omega for at drive sit landbrug. Og de klassiske romantiske forestillinger om det rolige liv på landet, er en illusion. Landbruget er blevet ultradigitalt  og med god grund. For det er utvivlsomt den bedste vej til bæredygtigt landbrug og reel gennemsigtighed, som der efterspørges. 

Disse faktorer udgør samtidig en mulighed for at digitalt landbrug kan være det næste store vækstområde for IT- og digitale udviklingsvirksomheder. Hvorfor? Fordi fokus aktuelt bevæger sig over mod "the metaverse", hvilket ikke er hardware baseret eller hardware afhængigt. Reelt set er der ikke nogen der endegyldigt ved hvad "the metaverse" er eller bliver til. Så mulighederne er uendelige. Men der er et afsæt, af den simple årsag, at området hviler på og indeholder alle de elementer, der frem til nu har været vækstområder  senest AI. Men reglerne er ændret igen og spillepladen skifter hele tiden.

Det eneste der ligger fast, er at metaverse er kommet for at blive og vil gøre sit indtog på alle områder af erhvervslivet  også landbruget. Ny teknologi, ny tilgang, nye mindset, nye muligheder og nye forventninger. Dermed er åbnet op for vækst på tværs af alle områder fra svineavl, til mælkeproducenter til korn og grøntsager og alt derimellem. 

Teknologierne repræsenterer selvsagt også voldsomme muligheder for dem, der skal levere og udvikle løsningerne. Med det behov der er er for effektivt og sundt landbrug, tør jeg godt sige, at det bliver et af de næste helt store vækstområder. Verden har brug for det.

Set i lyset af hvad der sker indenfor bæredygtighed disse år, hjælper AI, IoT og Machine Learning allerede til at begrænse og optimere brug af eksempelvis gødning, foder med mere. For eksempel gennem automatisering af mekanisk ukrudtsbekæmpelse samt monitorering af dyrenes sundhed og dermed begrænse mængden af anvendt medicin. Præcisionslandbrug er termen, der er hæftet på den tilgang, og ifølge Danmarks Statistik omfatter præcisionslandbrug ca. 73% af landbrugsarealet.

Men med stigende brændstof- og energipriser er der akut behov for indsigt i hvordan man kan optimere brugen af maskiner uanset hvilken type landbrug man baserer sig på. Og med øget fokus på miljøpåvirkningen, er det også afgørende at kunne måle det aftryk man selv sætter og hvordan det spiller sammen med driftsøkonomien. Dertil kommer optimering af dyrkning, når vandtilgangen fremover måske ikke er optimal, for nu at give et eksempel. 

Forudsigende indsigter og analyse begreberne er dermed blevet active og afgørende delelementer, der tilbyder landmanden et bedre grundlag at træffe beslutninger på og at optimere sin drift, it og digitale virksomheder til at vækste  og os andre til fortsat at have sunde madvarer til rådighed.

Globalt distribuerede teams: grundlaget for vækst

Ikke alene bliver WaveAccess globalt ved med at indvie nye kontorer, men ansætter også konstant dygtige it-fagfolk over hele verden og flytter eksisterende teams. Hvorfor? For at kunne få en større forståelse af de lokale forretningskrav og specifikke overvejelser på lok...
16 juni, 2022

SAP og Dynamics 365 løsning til SKOV

IT- og software-udviklerne hos WaveAccess har for nylig udviklet en avanceret SAP og Dynamics 365-integration til SKOV, verdens førende leverandør af Clima- and Farm Management Solutions til husdyrproduktion.
18 december, 2020

WaveAccess hjælper dansk landbrug med at gøre sig klar til fre...

Den danske virksomhed SKOV A/S, leverandør af løsninger til forvaltning af klima og landbrugsbedrift til animalsk produktion, har indgået partnerskab med WaveAccess om at udvikle Episcope – den analytiske platform, som vil revolutionere markedet for landbrugsprodukter.
15 maj, 2020

Relaterede services

Internet of Things
Machine learning
Nearshore-udviklingstjenester

Hvordan vi behandler dine persondata

Når du indsender den udfyldte formular, bliver dine persondata behandlet af WaveAccess Nordics ApS. Grundet vores internationale tilstedeværelse kan dine data bliver overført og behandlet uden for det land, hvor du bor eller befinder dig. Du har ret til at trække dit samtykke tilbage når som helst.
Du bedes læse vores Privatlivspolitik for yderligere oplysninger.