Bare start med at skrive...
Nyheder

Hvis man spørger om udvikling i  vest, er svaret i øst

Udgivet 6 november, 2018

Dygtige IT-udviklere er i høj kurs og stærkt efterspurgt i disse år. Og med god grund. De er svære at finde, og særdeles vigtige for virksomhedernes udvikling. Men en mild omskrivning af det gamle udsagn om at spørge i øst og få svar i vest, kan give et fingerpeg om, hvor løsningen ligger.

Hvis man spørger om udvikling i vest, er svaret i øst

Det er en reel udfordring med større impllikationer, der for nylig blev adresseret af cloud- og betalingsplatformen Stripe i et interessant indlæg i IT-Kanalen. De beskrev, hvordan nye analyser viser, hvor vigtigt det er, at virksomhederne har dygtige udviklere, og hvor meget der kan ramme virksomhedernes udvikling, hvis de ikke har adgang til de nødvendige udviklings-ressourcer. Faktisk berettede indlægget om, at det er sværere at finde gode udviklere end risikovillig kapital. Og det er ikke et udsagn de står alene med.

Ilya Feigin, grundlægger og CTO hos WaveAccess adresserede i september emnet ved en større dansk-russisk IT-konference i København. Her sagde han: ”En rapport fra Erhvervsstyrelsen viser, at Danmark i år 2030 vil mangle 19.000 kvalificerede IT-eksperter. For at håndtere den udfordring outsourcer danske virksomheder allerede opgaver til forskelige lande, og Rusland er blandt de første på listen.”

 Det er meget i tråd med de erfaringer, vi har hos WaveAccess, i både Europa og USA, hvor vi opererer. Vi oplever, at der er en stigende tendens blandt mindre og mellemstore virksomheder — og også startups — til at se efter nye veje til at realisere deres IT-ambitioner, bl.a. inden for Blockchain, AI og Machine Learning. En af disse er at outsource IT-udviklingen, sikre optimal ekspertise og gøre investeringen i udviklingskompetencer variabel. Og det giver god mening.

En super dygtig app-udvikler med indsigt i UX kan ikke nødvendigvis udvikle og programmere en løsning til virksomhedens AI og Machine Learning platform og servicere med løsninger i forhold til virksomhedens IT-behov generelt. For blot at give et eksempel. Og omkostningen for en mindre eller mellemstor virksomhed til én in-house udvikler, der er god til den ene ting, gør det sjældent muligt også at hyre en ekstra udvikler, der er god på et andet område.

At opnå både bredde og dybde i forhold til ekspertise, tempo og muligheder er derfor meget svært at finde andre steder end eksternt — uanset om det er en kompleks IT-udfordring eller en mere almen, men stadig væsentlig opgave, der skal løses.

Der er ingen tvivl om at også mindre og mellemstore virksomheder har et markant behov for at få løst deres IT-udfordringer hurtigt, effektiv, på et højt niveau og økonomisk forsvarligt. Uanset om behovet er opsætning og tilpasning af deres standard office- eller webløsning, neurale netværk eller avancerede AI algoritmer til kortlægning af købsadfærd.

SMV’ens overlevelse kan afhænge af tempo og kompetence hos leverandøren — på både kortere og længere sigt. Men hvor finder man som mindre og mellemstor dansk virksomhed de bedste udviklere på tværs af behov og IT-udfordringer?

Typisk vil man lede disse fire steder. Kina, USA, Indien og Østeuropa. Her er det interessant at særligt Østeuropa tordner frem, hvilket bliver understreget af bl.a. Tholons og AT Kearney.

Årsagen skal findes i, at Østeuropa og CIS er utroligt dygtige til at fokusere på interessen for de såkaldte STEM områder (science, technology, engineering og mathematics). Et fokus IT branchen i Danmark selv efterspørger.

Bl.a. på baggrund af evnen til at skabe interesse for STEM, har studerende fra Østeuropa og SNG-lande vundet ICPC (ACM International Collegiate Programming Contest) 13 gange siden år 2000 — med sejre hvert år fra 2012 til 2018, ligesom den internationalt kendte rekrutteringsplatform HackerRank også placerer Østeuropa og CIS udviklere helt i top.

Der er derfor god grund til at WaveAccess i vid udstrækning benytter udviklere fra Østeuropa og CIS til løse alle typer og størrelse af opgaver for vores lige så bredt favnende størrelser og typer kunder.

I en verden drevet af IT og digital transformation på alle niveauer, er det risikabelt som virksomhed at halte bagefter — men der er absolut ingen grund til at det sker. Faktisk er det mere muligt og realistisk end nogensinde for de fleste virksomheder at få helt den unikke og kompromisløse løsning man drømmer om.

Relaterede services

IT-rådgivning
Applikationsudvikling
Machine learning

Hvordan vi behandler dine persondata

Når du indsender den udfyldte formular, bliver dine persondata behandlet af WaveAccess Services. Grundet vores internationale tilstedeværelse kan dine data bliver overført og behandlet uden for det land, hvor du bor eller befinder dig. Du har ret til at trække dit samtykke tilbage når som helst.
Du bedes læse vores Privatlivspolitik for yderligere oplysninger.