Bare start med at skrive...
Interview

Interview med Stefan Pedersen

Udgivet 19 maj, 2019

I sit interview til Berlingske skitserede Stefan Pedersen, Managing Director hos WaveAccess Nordics, hvordan Life Science-virksomheder kan drage fordel af digitalisering, hvilke udfordringer de måtte stå over for og hvordan man håndterer dem, og hvilke teknologier der virkelig effektiv for branchen.

Interview med Stefan Pedersen (WaveAccess Nordics)

Life Science handler om det menneskelige maskinrum. Men ikke kun om kroppen. Life Science omfatter nuancerede forgreninger indenfor sundhed set i et bredt perspektiv, der kræver kvalificeret og kompetent software-hjælp. Det leverer WaveAccess.

Men hvordan kan software spille en afgørende forskel for en branche, der i bund og grund handler om menneskets ve og vel?

”Efterhånden som life science sektoren har udviklet sig, så er der ingen tvivl om at en af de mest afgørende faktorer for at videreudvikle branchen er game-changing teknologi. En sådan implementering kan forbedre resultatet at det, som man bredt kan kalde everyday operations, men også give en dybere indsigt og forståelse, når der skal vurderes værdi og resultater,” siger Stefan Pedersen, administrerende direktør i WaveAccess’ danske og nordiske afdeling.

En bred palet af løsninger

”Nu skal det ikke bare blive en teknologisk opremsning, men begreber og redskaber som IoT, Machine Learning, AI, robotics, AR/VR og blockchain teknologier har et enormt potentiale som løsningsredskaber. Som værktøjer kan de bidrage til at reducere udgifter, omkostninger og forbedre produktkvaliteten og reducere risici for fejl og hjælpe til at løse mange flere udfordringer,” siger Stefan Pedersen.

WaveAccess’ Life Science produkter er designet til at møde kundens behov i vidensindustrien og bidrager til at bryde grænserne for, hvad der er muligt indenfor research og forskning. Det kan lade sig gøre, fordi WaveAccess med virksomhedens mere end 350 IT-eksperter tilbyder en bred palet af muligheder for kunden med en nuanceret teknologisk tilgang. 

Succesfuld digital transfomering

Der er nemlig udfordringer, når det kommer til digitalisering indenfor life science-industrien, forklarer han videre.

”Industrien udviser i stigende grad lyst til at gennemgå en digital transformering, men vi må også sande, at vi har at gøre med en branche, der udviser en vis tøvende forsigtighed overfor en total digitalisering på en gang. Man vil hellere satse på enkelte digitale løsninger frem for at se i helhedsbilleder og totalløsninger, hvor vi arbejder hånd i hånd med kunden med step for step-løsninger frem mod slutproduktet,” siger han.

”Men selv mindre digitale løsninger giver gode resultater, så det er vores håb, at branchen vil tage mod til sig og tænke i større billeder og løsninger på det digitale område. Vi ser da også, at så snart vi har haft succes med et lokalt tiltag, ja så bliver det hurtigt fulgt op af nye og en imødekommenhed til at prøve mere og flere løsninger. Så bliver det snebolden, der ruller og involverer hele kæden fra supply divisionen til regnskab, styring af teknisk kontrol og så videre. Når først branchen ser den lille snebold virker, så er de klar til at lade den rulle sig større,” siger Stefan Pedersen.

”Og når branchens mangeartede aktører har så vidst forskellige spændende behov, så er det WaveAccess’ faste overbevisning, at den rigtige vej er skræddersyede produkter. Unikt tilpassede til netop den kundes særlige software behov.” 

Undgå kostbare fejl på management niveau

Men hvordan er WaveAccess bedre rustet til den opgave, end konkurrenterne?

“Vi har en stor og bred erfaring indenfor implementering af IT-projekter indenfor forskellige industrier, og en af de udfordringer, som vi ofte støder på hos kunderne, er at der kan være et stort gab mellem forståelsen og planlægning og så den faktiske udvikling og implementering af avanceret teknologi. Det kræver erfaring og ekspertise, og det gælder naturligvis også indenfor life science sektoren. Hvis man vil have de bedste resultater, så skal man også bruge de bedste til opgaven,” understreger Stefan Pedersen.

“Fejl på management niveau kan medføre alvorlige konsekvenser og mere end bare en simpel misforståelse af, hvordan en specifik teknologi virker. Skal man have succes med en digital og vellykket transformering, så handler det langt henad vejen om den rette planlægning og kontrol på management niveau. Urealistiske forventninger eller forkert planlægning kan vælte et helt projekt. Det er den ekspertise, som vi tilbyder,” siger han.

Klar til at tage ansvar

WaveAccess Nordics har i Danmark base i storkøbenhavnske Søborg, men hjælper kunder i hele landet. Og den danske afdeling trækker på erfaringer fra firmaets samlede globale ekspertise fra de øvrige kontorer i Karlsruhe og Las Vegas samt hovedkontoret i Sankt Petersborg. Det giver en stor erfaringsbank, så WaveAccess kan specialdesigne software og applikationer designet til at øge virksomheders konkurrenceevne og acceleration af innovationsprocesser bidrage til.

”Sådan skal det være. Ikke to kunder er ens, og derfor er alle vores løsninger unikke,” siger Stefan Pedersen.

”Det er jo det ansvar, der følger med, og som vi tager på os. Vi arbejder med projekter i alle størrelser og kompleksiteter med ambition om at overgå vores kunders forventninger. Det begynder allerede i den indledende fase, hvor vi tilbyder kunder med behov for AI og machine learning-løsninger pilotprojekter, så de kan ’føle’ vores teknologiske løsningers effekt, og her har vi især fokus på, hvordan vi økonomisk kan optimere arbejdsgange og processer.

”Ingen har glæde af et projekt fremstår risikabelt og usikkert. Vi har respekt for kundernes budgetter, og derfor vil vi gerne sikre, at deres investering sker på et velinformeret og afbalanceret grundlag med et forventet og estimeret udbytte,” siger han og uddyber:

”Der er virksomheder, der tænker digitalisering for digitaliseringens skyld. Det skal man ikke. Det vi taler om, er et helt nyt økosystem, der kræver et dybt engagement og ekspertise. Det kan faktisk være en af de største forhindringer for at en gennemføre en vellykket teknologisk adoption. Derudover er der det rent lavpraktiske. Der kan være mangel på de IT-specialister, som netop den type kunde skal bruge. Hvis der er den mangel, så kan det også bremse en digitaliseringsproces, og det er her, vi kommer ind i billedet med hele pakken.”

Vælg den rigtige partner

WaveAccess råder over personale, der kan tilgå enhver IT-mæssig udfordring i en tid, hvor der er mangel på kvalificeret personale. Den mangel på arbejdskraft holder flere virksomheder tilbage, men WaveAccess’ ekspertteam kan assistere dataanalytikere og ingeniører, erhvervsanalytikere, farmaceutindustrien, bioteknologi og andre forskningstunge brancher.

Samarbejde mellem life science virksomheder og IT-virksomheder kræver en stor portion tillid. Der skal typisk behandles store mængder vigtigt og følsomt data – data der er at betragte som life science industriens møntfod og derfor skal behandles med største nænsomhed og sikkerhed.

En Deloitte-undersøgelse viser, at 40 procent af life science virksomheder er villige til at dele deres data med eksterne samarbejdsfirmaer.

”Jeg vil næsten sige, at uanset casen så er den bedste løsning til at tilknytte assistance fra et pålideligt IT-firma med forståelse for branchen, som en særskilt strategisk partner. En partner der kan mere end tilbyde løsninger, men også analyse virksomhedsprocesser i dybden, hjælpe virksomhedens eksisterende IT-univers til at blive stærkere markedsanalyser og ultimativt bygge det system, som virksomheden har brug for,” siger Stefan Pedersen.

”Life science og teknologi går hånd i hånd. De er familiemedlemmer. Forskere arbejder dagligt på at gøre verden bedre, det forsøger vi som software udviklere og IT-hus at bidrage til. Det kræver et samarbejde i øjenhøjde.”

WaveAccess har i mere end 19 år leveret løsninger af højeste kvalitet til life science industrien og 16 andre industrier med life science som den primære og har samarbejdet med virksomheder med højtavancerede IT-løsninger og virksomheder i et mere tidligt IT-stadie. Uanset kundens størrelse og niveau, så er der leveret resultater.

”Styrken er jo, at vi ikke gør som de gængse pakkeløsninger, hvor alle kunder behandles ens. Vi arbejder med en dyb forståelse for forskningsvirksomhedernes behov. Vi skræddersyer, nuancer og imødekommer. Det er derfor, vi har langvarige samarbejder med f.eks. Thomson Reuters. Alle virksomheder indenfor life science arbejder som regel med unikke produkter. Hvorfor skulle deres IT-behov så være anderledes? Det kan vi honorere,” slutter Stefan Pedersen.

Relaterede services

Life Sciences Softwareudvikling
Internet of Things
Machine learning

Hvordan vi behandler dine persondata

Når du indsender den udfyldte formular, bliver dine persondata behandlet af WaveAccess Services. Grundet vores internationale tilstedeværelse kan dine data bliver overført og behandlet uden for det land, hvor du bor eller befinder dig. Du har ret til at trække dit samtykke tilbage når som helst.
Du bedes læse vores Privatlivspolitik for yderligere oplysninger.