Bare start med at skrive...
Nyheder

CropSave: vores banebrydende overvågningssystem til afgrøder

Udgivet 2 februar, 2024

WaveAccess er begejstret for at kunne introducere vores seneste innovation inden for landbrugs-IoT: en løsning til fjernovervågning af opbevarede afgrøder, såsom sukkerroer, kartofler, grøntsager, majs, korn og hvede.

Efter høsten er afgrøderne særligt udsatte for forfald, der kan skyldes miljøpåvirkninger, eller skader, der opstår under høst, transport eller lagring. Forfaldet kan brede sig hurtigt, og det er derfor essentielt at opdage det tidligt for at forhindre yderligere spredning af råd og ultimativt redde høsten. Tidlige tegn på forfald kan ofte ses som en temperaturstigning i de opbevarede afgrøder.

Dette er nøjagtigt, hvor vores CropSave IoT-løsning kommer ind i billedet.

CropSave er en integreret hardware- og softwarepakke, der inkluderer en webbaseret overvågningsapplikation udviklet på Thingsboard CE IoT-platformen samt LoRaWAN-enheder, kendt som termiske stænger, som er designet af vores team.

Overvågningsdashboard for CropSave

Disse termiske stænger placeres strategisk rundt omkring i de opbevarede afgrøder for at sikre en ensartet dækning. Hver stang består af adskillige et meter lange segmenter udstyret med temperatursensorer, der muliggør overvågning af temperaturen på forskellige dybder. Sker der en hurtig temperaturstigning i et område, udløses en alarm omgående i appen. Brugere kan også følge temperaturudviklingen både inde i lagerrummet og udenfor via data fra vejrstationen eller den del af den termiske stang, der ikke er nedsænket.

Hardware til CropSave

Den termiske stang er både vand- og støvafvisende, fleksibel og robust over for mekanisk påvirkning. Den er et selvstændigt apparat drevet af et holdbart Li-SoCl2-batteri, hvilket sikrer langvarig drift. Stangen er desuden udstyret med en GPS-sensor for nøjagtig positionsbestemmelse, et accelerometer til tyverisikring, og en LoRaWAN-modul til dataoverførsel til cloud-baseret overvågning via en LoRaWAN-gateway.

Vores løsning er baseret på LoRaWAN WisBlock-moduler, sensorer og gateways fra RAKwireless. Med LoRaWAN-standarden opnår vi et lavt strømforbrug og en bred dækning, hvilket sikrer kommunikation selv i områder med begrænset eller ingen alternativ dækning.

Denne løsning er ideel for landbrug, mindre gårde, fødevareproducenter og detailkæder. Ved at implementere vores overvågningssystem for jord og afgrøder forventer vi, at vores kunder kan nedbringe tab af afgrøder med op til 20%.

ESG gør en forskel men det skal dokumenteres

Efter en lang rejse er ESG trådt ind på direktionsgangen som en væsentlig del af hele forretningsstrategien og ikke mindst IT-strategien. Det er nødvendigt, for ESG kan virkelig gøre en forskel for forretningen og for miljøet, og IT er nøglen, skriver Kenneth Hallingskov...
14 december, 2022

Digitalt landbrug: Det næste digitale vækstområde

Med en verden plaget og præget af konflikter, forurening og tørke, er optimering af landbrug og bæredygtighed mere nødvendigt end nogensinde. Digitalt landbrug kan være løsningen, og et gigantisk vækstområde for IT- og digitale virksomheder, skriver Kenneth Hallingskov, M...
2 november, 2022

WaveAccess hjælper dansk landbrug med at gøre sig klar til fre...

Den danske virksomhed SKOV A/S, leverandør af løsninger til forvaltning af klima og landbrugsbedrift til animalsk produktion, har indgået partnerskab med WaveAccess om at udvikle Episcope – den analytiske platform, som vil revolutionere markedet for landbrugsprodukter.
15 maj, 2020

Relaterede services

Internet of Things
Applikationsudvikling
IT-rådgivning

Hvordan vi behandler dine persondata

Når du indsender den udfyldte formular, bliver dine persondata behandlet af WaveAccess Nordics ApS. Grundet vores internationale tilstedeværelse kan dine data bliver overført og behandlet uden for det land, hvor du bor eller befinder dig. Du har ret til at trække dit samtykke tilbage når som helst.
Du bedes læse vores Privatlivspolitik for yderligere oplysninger.