Bare start med at skrive...
Nyheder

WaveAccess integrerer kunstig intelligens i MVP hos en grøn britisk startup

Udgivet 9 september, 2021

WaveAccess deltog i udviklingen af MyPlasticDiary-webapplikationen MVP, der har til formål at gøre det muligt at spore og kontrollere dit forbrugsniveau af plast, finde de nærmeste genbrugsstationer og dermed reducere dit plastik fodaftryk.

WaveAccess AI-teamet trænede applikationen til at genkende plastpakker efter billeder og etikettekst og bestemme typen og den plastvægt, de indeholdt, ved hjælp af computersyn algoritmer og NLP (Natural Language Processing). Grundlæggerne af MyPlasticDiary har modtaget et tilskud til at oprette en MVP fra Innovate UK, den britiske innovationsmyndighed. I øjeblikket leder de efter investeringer til det videre arbejde.

Som en del af et pilotprojekt implementerede WaveAccess genkendelse af mælkeemballage og præsenterede en UI-demo (frontend-udvikling blev udført på React). Systemet blev trænet i billeder og beskrivelser fra mejeriproduktområdet i onlinebutikken i den store britiske detailkæde Sainsbury. I fremtiden kan kataloget udvides til andre typer varer og til varer fra andre butikker.

For at træne ML-modellen købte udviklerne flere dusin forskellige mælkekartoner, vejede flasker og hætter separat, tilføjede en sammensætningsbeskrivelse og den type plast, der blev brugt, til databasen. Træningen af systemet blev udført på billeder af alle typer mejeriprodukter, der blev vist på Sainsbury. I øjeblikket er systemet i stand til at afgøre, om emballagen er lavet af plastik eller tetra emballage, plasttypen, dens vægt separat for flasken og hætten. Ifølge dit postnummer kan du også få oplysninger om muligheden for at genbruge en bestemt type plast i dit område og tilstedeværelsen af skraldespande, der er beregnet til sådan emballage.

Grundlæggerne af denne startup planlægger at gamificere deres app med evnen til at sætte mål for dig selv og modtage virtuelle præmier for præstationer samt dele dine fremskridt på sociale netværk for at inspirere andre til at forbruge mere ansvarligt.

I fremtiden planlægger de at tilføje stregkodescanning og integration med online detailhandel-apps. Således vil brugerne kunne vide, selv før de køber, hvor meget plastik de vil købe sammen med det produkt, de kan lide. Ved at gemme alle dine indkøb i appen kan du spore mængden af plast, du forbruger, og reducere dit plastik fodaftryk betydeligt over tid!

AI er ikke længere nice to have – nu er det need to have

Brug af kunstig intelligens kan være afgørende for virksomheder, påpeger Stefan Pedersen fra Waveaccess, i denne klumme. Han mener, at virksomheder let kan komme i gang med at udnytte teknologien – hvis blot de tør.
26 august, 2021

Få mest muligt ud af dine data

Virksomheder har samlet data og kundeoplysninger i årevis, men at udvinde værdien af de store datamængder er fortsat den største udfordring. Men kunstig intelligens (AI) og Machine Learning (ML) giver mulighed for at få mest muligt ud af de tilgængelфige data og få dem ti...
23 marts, 2021

Succes med Machine Learning i 4 trin

Når du overvejer Machine Learning som en del af din virksomheds IT-værktøjskasse, er der visse ting, det er afgørende at adressere. I det følgende vil vi komme ind på, hvordan jeres tilgang til ML-projekter kan påvirke udfaldet. Grundig planlægning, forventningsafstemning...
12 april, 2019

Relaterede services

Machine learning
Hurtig Prototypefremstilling

Hvordan vi behandler dine persondata

Når du indsender den udfyldte formular, bliver dine persondata behandlet af WaveAccess Services. Grundet vores internationale tilstedeværelse kan dine data bliver overført og behandlet uden for det land, hvor du bor eller befinder dig. Du har ret til at trække dit samtykke tilbage når som helst.
Du bedes læse vores Privatlivspolitik for yderligere oplysninger.