Bare start med at skrive...
Nyheder

Så er det nu: startups bør oprette partnerskab med tech-virksomheder

Udgivet 15 december, 2020

Oprettelse af partnerskaber uden at opgive kontrollen er årsagen til, at udlicitering af tech bliver mere og mere populært blandt startups. Hvorfor hyrer startups eksterne leverandører, hvor og hvordan finder man en ægte allieret, og hvornår begynder man samarbejdet?

Tid er en ekstremt værdifuld ressource, især for startups. Det er yderst vigtigt for succes at kunne prioritere tiden korrekt. Men dette betyder ofte, at det er nødvendigt at uddelegere og dele din vision og indsigt med andre. Oprettelse af partnerskaber uden at opgive kontrollen er årsagen til, at udlicitering af tech bliver mere og mere populært blandt startups. Lad os gennemgå det: Hvorfor hyrer startups eksterne leverandører, hvor og hvordan finder men en ægte allieret, og hvornår begynder man samarbejdet.

Tid er penge

Man kunne sige: en gør-det-selv-tilgang betyder, at man sparer penge. Dette er sandt, men det fjerner fokus og ressourcer fra dine reelle forretningsmål.

Så bliver det skadelige for din forretning. I dag er startups ikke længere et one-man show. De fleste startups foretrækker at samarbejde med bogholdere for at undgå at lave rod i finanserne og opgørelsen af skat. Men behovet ekstern ekspertise inden for softwareudvikling anses for mindre nødvendigt. Den typiske forklaring er, at en startup allerede har den nødvendige viden om de specifikke it-behov.

Sandheden er, at den teknologiske implementering af ideer er et meget specifik område, og det kan være særdeles tidskrævende at gennemgå fejl og deres løsninger igen og igen uden at kunne støtte sig til reel ekspertise. Og som en startup er tid jo penge – faktisk endnu mere end for veletablerede virksomheder – det er livsvigtigt at forblive omkostningseffektiv og koncentrere sig om at få forretningens værdi til at vokse.

Så at få eksperthjælp er en god investering og ikke en omkostning.

Hvilken slags partner skal man lede efter

Ikke alle tech-leverandører blev skabt lige så at sige. Kort sagt bør man lede efter en, som kan tilbyde dig hele udviklingspakken, dvs.: bidrage med avanceret viden om det teknikske arbejde, samtidig med at de hjælper dig med at køre en omfattende markedssanalyse. En, som kan være dit fleksible og ekstremt vidende “laboratorium” med alle de værktøjer og den indsigt, der skal til for at udføre arbejdet.

Der er selvfølgelig standardkrav til en potentiel partner:

  • Sørg altid for at kontrollere, om virksomheden har veldokumenterede resultater med startups
  • Lav en kontrol af deres referencer
  • Bed om cv'er for de personer, som potentielt skal arbejde på dit projekt
  • Opret altid ordentlige aftaler med en leverandør for at beskytte dit koncept

Software development for startups_WaveAccess

Hvornår skal du lede efter hjælp

Det intelligente træk, som en startup kan foretage, er at oprette et partnerskab med en pålidelig tech-leverandør så tidligt som muligt. Partneren vil hjælpe med at udkrystallisere dine ideer og postionering, gøre din løsning klar til investorer og – vigtigst af alt – hjælpe dig med ordentlig projektledelse.

Når alle processer er klaret, forretnings-/omsætningsmodellen er justeret, ideen er blevet forfinet og dem optimale tekniske pakke er fundet, kan du lade partneren hjælpe dig med at skabe en prototype af, hvordan der opnås en bedre forståelse af dit produkt. Skabelse af en prototype kan være en reelt problem, og det er en vigtig milepæl under rejsen til at få produktet klar til fremvisninger til investorer, test i den tidlige fase eller førsalgskampagner. En pålidelig it-partner kan let og elegant guide dig gennem cyklussen i at få et fungerende demonstration bygget, og de kan også hjælpe dig med at skabe et levedygtigt produkt senere.

Hvor finder man en allieret tech-virksomhed

Et andet vigtigt aspekt er prisen på ansættelser, især når det handler om forøgelse af it-medarbejderstaben, og de efterfølgende stigning i de faste omkostninger. Ifølge nylige statistikker mislykkes 17% af startups på grund af mangel på fokusering og 9% – på grund af deres fejlansættelser. For at undgå at blive en del af statistikken er det vigtigt, at du bruger noget tid på at finde dit bedste tech match i dag.

Så hvor finder du din ledestjerne uden at sprænge banken?

Mange nyligt rapporter adresserer behovet for at bruge ekstern arbejdskraft for at kunne være mindre følsom over for organisatoriske ændringer og din startups samlede færdigheder. Det er og bliver det bedste valg at undgå alle problemerne med at ansætte og uddanne medarbejdere samt stå for kontrol af projektets performance. Og der er utallige startups, som har haft succes med udliciteret udvikling – Opera, Basecamp, Skype, WhatsApp er blandt disse.

Lad os hjælpe dig på din rejse fra forretningside til positiv afkast af investeringen.

Relaterede services

Softwareudvikling for startups
Hurtig Prototypefremstilling
IT-rådgivning

Hvordan vi behandler dine persondata

Når du indsender den udfyldte formular, bliver dine persondata behandlet af WaveAccess Nordics ApS. Grundet vores internationale tilstedeværelse kan dine data bliver overført og behandlet uden for det land, hvor du bor eller befinder dig. Du har ret til at trække dit samtykke tilbage når som helst.
Du bedes læse vores Privatlivspolitik for yderligere oplysninger.