Bare start med at skrive...
Nyheder

Øget interesse for tech-outsourcing i 2019

Udgivet 8 februar, 2019

Outsourcing inden for tech fortsætter i 2019 med at være et varmt emne. Herunder nearshoring. De nye afgørende parametre er proces og relationer. Her er vores tanker i denne henseende i artiklen for IT-Kanalen.

Øget interesse for tech-outsourcing i 2019

En lang liste af rapporter, blogs og kommentarer på internettet peger mod at outsourcing vil stige i 2019 og vokse mod et forventet total- marked på $220 milliarder dollars i 2020. Nearshoring, der er en væsentlig del at outsourcing-markedet, presser sig i den sammenhæng på og er et emne, der bliver stadigt mere attraktivt, bl.a. på baggrund af, at det minder mere om remote team-tanken og fordi det er lettere at besøge leverandøren.

Men også kvaliteten af eksterne leverandører og partnere er et væsentligt tema, og det nye fokus, ifølge blandt andet Gartner og Kosbit, er rettet mod proces og menneskelige relationer, ikke pris og besparelser.

Vi har spurgt Stefan Pedersen, Managing Director Nordics hos internationale WaveAccess, der med nearshoring som grundlag, selv er ekstern leverandør af tech-løsninger og it-udvikling, om det er en situation han genkender.

“Jeg er generelt meget enig i de betragtninger man bl.a. kan læse om outsourcing hos Gartner, CIO.com, business.com og andre. Jeg oplever derudover også afgjort at outsourcing overordnet tema oftere betyder nearshoring som reel løsning. Det er, udfra hvad jeg hører, afgjort på grund af kvalitet – og fordi det er nemmere at have leverandøren relativt tæt den årsag har vi selv et salgskontor i Norden, så vi altid er tæt på vores kunder. Og det handler i det tilfælde, som i mange andre når man taler samarbejde, om tillid og dialog mell leverandør. Så jo – relationer og proces kommer afgjort i spil som afgørende parametre,” udtaler Stefan Pedersen

Outsourcing har i mange år været noget nær ensbetydende med Indien, men Kina er nu også helt i top. Ifølge developer-ranglisten 2016 fra HackerRank ser dog også Østeur set ud til at blive en seriøs udfordring til Indien og Kina kvalitetsmæssigt, med den stigende interesse i nearshoring. Østeuropa har nemlig 7 lande med på top 20 over “Best Developers”.

Man skal blot huske på, at de menneskelige relationer, tilliden, processen og kompetencerne kommer først. Det er jo ikke et land man hyrer – virksomhed, et team og de mennesker der arbejder der
Stefan Pedersen
Managing Director hos WaveAccess Nordics

Relaterede services

IT-rådgivning
Softwareoptimering
Vidensintensiv Softwareudvikling

Hvordan vi behandler dine persondata

Når du indsender den udfyldte formular, bliver dine persondata behandlet af WaveAccess Services. Grundet vores internationale tilstedeværelse kan dine data bliver overført og behandlet uden for det land, hvor du bor eller befinder dig. Du har ret til at trække dit samtykke tilbage når som helst.
Du bedes læse vores Privatlivspolitik for yderligere oplysninger.