Bare start med at skrive...
Interview

Succesfuld outsourcing handler om leverandørens forretningsforståels

Udgivet 19 oktober, 2021

Hvis man som virksomhed ønsker at outsource sin IT- og techudvikling, er det ikke kun et spørgsmål om teknisk formåen. Det handler om at leverandøren skal have forståelse for, at det i sidste ende ikke drejer sig om teknologi, men om forretning og at det er afgørende for kunden at nå sine mål, skriver Stefan Pedersen, Managing Director hos WaveAccess, Nordics. Her er hans tanker i denne henseende i artiklen for IT-Kanalen.

Succesfuld outsourcing

Ønsker man at outsource sine tech-udfordringer og produktudvikling indenfor alt fra AI til API’er til Apps med mere, er der flere afgørende punkter, der skal kunne krydses af, når man kigger efter en leverandør.

Typisk gennemgår f.eks. produktudvikling fire stadier: Introduktion, produktion/design, udvikling og levering. Det er ganske standard baseret – men det er tilgangen ikke. Typisk vil den teknologiske partner nemlig gennemgår de fire trin med dette mindset:

 • Tech-focused

Total fokus på tekniske og teknologiske evner. Gode til hands-on opgaver

 • Realiser attitude

Implementerer det ønskede, men uden at spørge ind til målet, silo-tilgang i udviklingen

 • Padding hours

Afrapporterer kodning og anvendte timer. Stempler ind og ud.

 • Process-driven

Flytter sig fra A til B, uden at se på forretningsværdien. Gør hvad de er bedt om.

Det tilvejebringer godt nok en løsning, men faktum er at kunden alt for ofte sidder tilbage med en oplevelse og et resultat, der ikke er i balance med deres oprindelige forventninger.

Det er ikke kun et irritationsmoment, det er dårlig forretning. Hvis løsningen og processen baserer sig på teknologi, og på at sætte teknologi i højsædet, er der noget galt. I lang tid har vi talt om om usability og slutbrugeren, men usability i B2B handler om at være en partner, der forstår at spille sammen med kunden om at nå kundens mål bedst muligt. Det handler ikke om at være en tech-partner, men en udviklingspartner. Det gælder uanset om denne partner er i landet eller vi taler nearshoring.

Den moderne udviklingspartner, bør derfor have disse fire punkter på tavlen:

 1. Forretningsorienteret
  Udover teknisk formåen, forstår leverandøren kundens forretningsmål samt det overordnede billede.
 2. Proaktiv attitude
  Bidrager til kundens vision og finder effektive løsninger ud fra egen ekspertise.
 3. Transparens
  Rapporterer status og udviklet funktionalitet og fremskridt i forhold til de forretningsmæssige mål.
 4. Resultatorienteret
  Står til ansvar for at levere opgaven til tiden. Tager ejerskab og ansvar for slutproduktet.

Desværre er det alt for ofte et fokus på teknologien, der er gældende, for det er der leverandørens styrke ligger. Der er intet galt i at arbejde ud fra de styrker man har, tværtimod. Men i en verden hvor partnerskaber er det nye sort, er det afgørende at være en medspiller, en partner og ikke en leverandør.

Fokus bør derfor være på at realisere kundens vision og ikke på at eksponere sine egne teknologiske kompetencer eller blot sikre at opgaven er udført ud fra de givne rammer. Det er muligt, at det giver mere stramme rammer for timeforbruget – men det giver ikke en bedre løsning, og måske der stadig slet ikke ligger en løsning, når timerne er brugt.

Men tjeklisten bør reelt ikke stoppe her.

I bund og grund handler det om at kunden skal føle sig sikker i alle facetter. Gennemsigtighed er nøgleordet.

At bede en ekstern partner arbejde med et unikt koncept eller sensitive dataredskaber er en tillidssag. På den baggrund har vi blandt andet ISO9001, 27001 samt en GDPR Compliance certificering fra Deloitte – ligesom vi altid tilbyder at underskrive en NDA.

Min opfordring er derfor at finde en leverandør, der spiller med åbne kort på alle områder og i alle processer. Fra kundesiden bør man derfor også holde sig for øje, at hvis jeres leverandør spørger jer om målet og udfordrer jeres tilgang, er det ikke for at irritere eller opnå flere udviklings- og konsulenttimer. Det er tværtimod et sundhedstegn – for de vil gerne arbejde med jer om at optimere løsningen, men også forstå præmisserne. Nogle kalder det forventningsafstemning, andre tidsoptimering – og det er også delelementer. Jeg kalder det vejen frem.

Succes med Machine Learning i 4 trin

Når du overvejer Machine Learning som en del af din virksomheds IT-værktøjskasse, er der visse ting, det er afgørende at adressere. I det følgende vil vi komme ind på, hvordan jeres tilgang til ML-projekter kan påvirke udfaldet. Grundig planlægning, forventningsafstemning...
12 april, 2019

Go West… Næh, Go East

Udover at være en kendt sang, er ”Go West” som begreb et gammelt udtryk, for hvor man skal søge hen for at finde løsninger og success. Men i verden af i dag, skulle det nærmere hedde Go East. Og det kan være løsningen på den IT-ressourcekrise erhvervslivet allerede står m...
14 oktober, 2021

AI er ikke længere nice to have – nu er det need to have

Brug af kunstig intelligens kan være afgørende for virksomheder, påpeger Stefan Pedersen fra Waveaccess, i denne klumme. Han mener, at virksomheder let kan komme i gang med at udnytte teknologien – hvis blot de tør.
26 august, 2021

Relaterede services

Applikationsudvikling
IT-rådgivning
Blockchain-implementering

Hvordan vi behandler dine persondata

Når du indsender den udfyldte formular, bliver dine persondata behandlet af WaveAccess Nordics ApS. Grundet vores internationale tilstedeværelse kan dine data bliver overført og behandlet uden for det land, hvor du bor eller befinder dig. Du har ret til at trække dit samtykke tilbage når som helst.
Du bedes læse vores Privatlivspolitik for yderligere oplysninger.